پیام خود را بنویسید
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 473-450 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseri Malvani A, Esfandiari Moghadam A, Omrani B, Bayat B. Investigation and Evaluation of Crisis Management in Museums, Libraries, and Documentation Centers of the Ministry of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts in the Central Plateau of Iran. Disaster Prev. Manag. Know. 2024; 13 (4) :450-473
URL: http://dpmk.ir/article-1-647-fa.html
ناصری مالوانی علیرضا، اسفندیاری مقدم علیرضا، عمرانی بهروز، بیات بهروز. بررسی و ارزیابی مدیریت بحران در موزه‌ها، کتابخانه‌ها و مراکز اسناد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی در فلات مرکزی ایران. دانش پیشگیری و مدیریت بحران. 1402; 13 (4) :450-473

URL: http://dpmk.ir/article-1-647-fa.html


1- گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.
2- گروه باستان‌شناسی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، تهران، ایران.
چکیده:   (410 مشاهده)
زمینه و هدف پژوهش حاضر با هدف تبیین وضعیت و بررسی و ارزیابی مدیریت بحران در مراکز فرهنگی فلات مرکزی ایران، شرایط بنا و آثارشان انجام شده است. 
روش برای این کار از روش تحقیق پیمایشی‌توصیفی، ابزار پرسش‌نامه نیمه ‌ساختاریافته و مصاحبه با پرسش‌نامه و تجزیه‌و‌تحلیل توصیفی بر اساس استاندارد استفاده شده است. 
یافته ها نتایج حاکی از آن است که 100 درصد مراکز مورد پژوهش در منطقه‌ای واقع شده‌اند که 95 درصد آن‌ها هم در معرض بحران‌های طبیعی و هم غیرطبیعی و فجایع صنعتی هستند. از نظر نوع سوانح احتمالی بیشتر سوانح عبارت‌اند از: خشکسالی (فرونشست، فروچاله و گرد و غبار)، زلزله با 100 درصد احتمال، آتش‌سوزی با 95 درصد، سرقت با 92/5 درصد، وندالیسم با 55 درصد، آفات با 48/5 درصد و آلودگی هوا با 47/5 درصد. مشکلات فراوانی درباره اجرای مدیریت بحران وجود دارد و بیشتر مسئولان از شرایط نامطلوب مدیریت بحران، نبود آموزش‌های لازم و مستمر درباره مدیریت بحران برای مدیران و کارکنان موزه‌ها، نبود پوشش بیمه ساختمان و مجموعه، عدم برنامه کنترل بحران و ارتباط مؤثر و مستمر با افراد و سازمان‌های متخصص و خدمات تخصصی آن‌ها در حوزه مدیریت بحران، عدم پیش‌بینی بودجه لازم در این باره و نداشتن دانش و مهارت کافی در این حوزه، از جمله مشکلات و موانعی بود که پس از تجزیه‌و‌تحلیل این سؤال به دست آمد. 
نتیجه گیری یکی از مشکلات اساسی علاوه بر منابع مالی، انسانی، اداری و ساختاری، نبود الگوی مناسب، به‌ویژه بر اساس اقلیم کشور است. الگوی مدیریت بحران به‌عنوان نقشه راه و مشخص‌ کردن مسیر راه برای برنامه‌ریزی مناسب در 3 حوزه پیشگیری، وضعیت بحران و بعد از بحران بسیار ضروری است. در پژوهش حاضر، پس از بررسی وضعیت مشخص شد نشانی از الگوی مناسب بر اساس اقلیم منطقه در 3 حوزه پیشگیری، هنگام و بعد از بحران وجود ندارد.

 
متن کامل [PDF 11105 kb]   (38 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (21 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/10/4 | پذیرش: 1402/10/30 | انتشار الکترونیک: 1402/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی دانش پیشگیری و مدیریت بحران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb